De show

 

Matilda De Musical is de meervoudige bekroonde musical van de Royal Shakespeare Company, geïnspireerd op het geliefde boek van de meesterverteller Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen.

Wereldwijd succes

De Royal Shakespeare Company bracht in 2011 met veel succes Matilda De Musical naar West End in Londen. Na West End ging de productie in 2013 in première op Broadway, gevolgd door Noord-Amerika, Australië, Ierland en Zuid Korea.

De musical is wereldwijd een groot succes en meer dan 10 miljoen bezoekers genoten van het bijzondere verhaal. Matilda De Musical is volgens internationale critici ‘onweerstaanbaar’ en een ‘must-see’!

Het verhaal

Matilda is het verhaal over een buitengewoon meisje met bijzondere krachten. Ze is niet geliefd bij haar ouders, zij hebben alleen maar aandacht voor hun zoon Michiel. Matilda vindt haar toevlucht in bibliotheekboeken. Ze leest de boeken bijzonder snel en creëert haar eigen verhalen. Ook op school heeft Matilda het niet makkelijk. Ze krijgt met een tirannieke directrice te maken, mevrouw Bulstronk. Matilda heeft gelukkig een lieve, maar verlegen juf: juf Engel. De dappere kleine Matilda weet dat ze het moet opnemen tegen de volwassenen in haar wereld en ontdekt daarbij haar eigen opmerkelijke krachten. De moedige Matilda leert haar juf en klasgenoten een belangrijke les. Hoe moeilijk het leven soms ook kan zijn, je kan zelf je verhaal veranderen. Je moet alleen soms een beetje ondeugend zijn.

VOLG MATILDA EN MIS NIETS

‘De beste musical sinds The Lion King’

Time

‘Onweerstaanbaar’

The Times

‘Een must-see’

Mail On Sunday

‘Uniek en onvergetelijk’

Rolling Stone